• Huom! Tilaukset postitetaan poikkeuksellisesti vasta 29.7. maanantaina.
  • Huom! Tilaukset postitetaan poikkeuksellisesti vasta 29.7. maanantaina.

Onni ja Ilona

Onni ja Ilona -kortit ovat olleet myynnissä verkossa lokakuusta 2007. Korttien lisäksi tuoteperheeseen kuuluvat nykyään laminoidut kaksipuoliset kortit, katselukangas, tsi-mobile sekä ensikiekot. Applen puhelimiin ja padeihin olen yhteistyössä Pintxon kanssa tehnyt aplikaatiot: Onni & Ilona: Iloiset eläimet vauvoille sekä Onni & Ilona: Iloiset palaset taaperoikäisille.

Tarina korttien takana

Onni on esikoiseni nimi ja Ilonaa ystävä ehdotti mahdollisen siskon nimeksi. Onni ja Ilona -korttisarja syntyikin ennen kaikkea oman lapseni inspiroimana.

Huomasin jo ensimmäisten vauvaviikkojen aikana, miten paljon Onni kiinnitti huomiota neuvolasta saamaani yksinkertaiseen hymynaama-kuvaan. Hymynaamasta innostuneena halusin tehdä vauvalleni lisää katselukuvia.

Opiskelin juuri Onnin syntymän aikaan graafiseksi suunnittelijaksi. Niinpä päätin perehtyä vauvojen katselusta tehtyyn tutkimukseen ja luoda sen pohjalta lopputyöni ja oman katselukuvasarjan. Näin sai alkunsa Onni ja Ilona-korttisarja.

Iloiset eläimet maailmalla

Onni ja Ilona -tuoteperhe on levinnyt maailmalle etenkin aplikaation muodossa. App Storessa on julkaistu kaksi Onni ja Ilona -appia: Iloiset eläimet (Happy Animals) ja Iloiset palaset (Happy Shapes). Vanhemmat ympäri maailman ovat löytäneet sovelluksen ja niitä on ladattu jo kymmeniä tuhansia kertoja pikkuisten iloksi.

Kummankin sovelluksen takana on sama kolmen hengen tiimi, johon kuuluu Onni ja Ilona -kuvien tekijä Leena Junnila sekä Olli Hassinen ja Ilari Niitamo. Kolmikko on yhdessä suunnitellut sovellukset, Hassisen ja Niitamon yritys Pintxo Creative on sovelluksen toteuttaja.


Tanssia ja taidetta

Onni ja Ilona -kuvat ovat kiertäneet myös vauvoille suunnattuna taidenäyttelynä mm. Helsingissä, Tampereella, Sipoossa ja Punkalaitumella. Kuvituksista on myös syntynyt kaksi vauvojen katselukirjaa, jotka on tällä hetkellä loppuunmyyty:

  • Lits läts lätäkkö (2013, ISBN 978-951-0-39733-6)
  • Kot! sanoo kana (2011, ISBN 978-951-0-37878-6)

Lits läts lätäkkö -kirjassa on myös vauhdikkaita loruja. Kirjan pohjalta tehty tanssiesitys Santeri Sammakon seikkailut on pyörinyt jo usean vuoden ajan Tanssiteatteri MD:n ohjelmistossa ja jatkaa edelleen ohjelmistossa.

Muut palvelut

Onni ja Ilona -aistikylvyt vauvalle

Olen myös vauvojen värikylpyohjaaja. Lits läts lätäkkö -aistirunokylpy käy läpi vuodenajat vauvan kanssa kaikkia aisteja käyttäen.

Onni ja Ilona -kuvat lisenssillä tai uutta kuvitusta vauvoille

Teen myös tilauksesta vauvojen katselukuvia. Kuvia on tilannut esimerkiksi MLL ja Valio. Yllättävin tilaus tuli Etelä-Koreasta, josta paikallinen lastenkirjakustantaja otti yhteyttä, ja pyysi kuvituksen vauvan haitarikirjaan.

Myös valmiita Onni ja Ilona -kuvia on käytetty lisenssillä mm. kankaissa. Jos sinulla on tarvetta vauvan katselukuville, ota yhteyttä: info@onnijailona.fi